Wij feliciteren Mettie en Verdi met hun geweldige prestaties!!! Zie onder :Op 5 juni 2014 is VERDI (Verdi Baronet of Chairwindermere, geboren 8-1-2013) met vlag en wimpel geslaagd voor zijn opleiding tot hulphond! Vier dagen eerder werd Verdi's uiterlijk al bekroond met een prachtige 2e plaats in de jeugdklasse ( rubriek gecastreerde reuen) tijdens de NLV-Jubileum clubmatch. In het keurrapport staat de veelzeggende opmerking ’een geweldig karakter’!


Uit de puppytest gedaan door de fokster Thea kwam al naar voren dat Verdi veel aandacht had voor zijn baasje en minder voor de omgeving en dat is altijd zo gebleven. Dit gegeven samen met zijn rustige aard, maakte Verdi al in aanleg geschikt voor een bijzondere taak. Samen met Thea koos ik daarom Verdi uit Amber's nest (Famous Update of Chairwindermere x Interpreter Boy van de Hoogen Broek) met de wens om hem net als mijn vorige hond zelf op te leiden tot hulphond. Verdi groeide vanaf 7 weken bij mij in huis op, met hulp van mijn ouders.


Doordat hij hier opgroeide kende ik alle in’s en out’s van hem, wat een voorsprong gaf in de training en zorgde voor een intense vertrouwensband. Met 11 weken raapte Verdi voor mij al een gevallen muntstukje van 2 cent op in de winkel! En gaf het terug in mijn hand. De rest volgde al spoedig en gefaseerd. Met dank aan de Gaus hondenschool, die mij wilde assisteren, maakte Verdi een goede ontwikkeling door.


Zo staat hij nu dagelijks klaar om als verlengstuk van mijn lichaam te fungeren. Verdi weet en voelt exact wat ik nodig heb en wanneer, hij staat dan altijd kwispelend klaar om mij te helpen zodat mijn beperkingen naar de achtergrond verdwijnen. Met deze opleiding is Verdi toegerust voor alle facetten van zijn werk als hulphond die hij vol overgave op een unieke manier vorm geeft. Daarnaast is hij ook een jonge hond waar ik van geniet als hij speelt en die ondeugend kan ( en mag) zijn. Ik hoop nog veel jaren van mijn ‘kleine man die alles kan’ te genieten.


Mettie

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Hobbyfotograaf Inge schrijft uit naam van Onyx

Mijn naam is Tsjuster ONYX of Chairwindermere. Ik ben geboren op 1 mei 2012 en wij waren met 8 bruintjes en zwartjes. Mijn moeder is Nynke Ydille of Chairwindermere (Yildau) en mijn vader is Coco Loco's X-Rated (Ozzie).

Na de puppy cursus en de gehoorzaamheidscursus ben ik met mijn vrouwtje Inge aan de Jachttraining begonnen. Hartstikke leuk die konijnen, eenden en vogels zoeken! Op het examen voor de B heb ik alles, wat altijd tijdens de training goed ging, verkeerd gedaan en alles goed gedaan wat meestal fout ging. Had vrouwtje ook maar niet zo nerveus moeten zijn. Het sloeg helemaal op mij over, tja en dan krijg je dikke onvoldoendes. Ik geloof dat vrouwtje wel een beetje teleurgesteld was want ik had kennelijk wel potentie zei de examinator.

 
Omdat de Jachttraining eind van de zomer stopte en pas in het voorjaar weer verder ging hebben vrouwtje Inge en ik gekeken of er ergens anders nog iets leuks te doen was. Toen vonden wij de Reddingshonden Vereniging Rivierenland. 
Een vrij klein clubje van enthousiastelingen die samen met hun honden op zoek gaan naar slachtoffers. Leuk hoor want die slachtoffers hebben altijd een speeltje bij zich en als ik ze gevonden heb dan spelen ze met mij! Als ik vrouwtje vervolgens laat zien waar ze liggen dan krijg ik van haar ook nog eens een snoepje!
Nu tuffen vrouwtje en ik iedere dinsdagavond naar Zaltbommel voor het appél en iedere zaterdag, weer of geen weer, de hele dag trainen ergens in den lande. Soms in het bos, (dan ruik ik ook die konijnen weer!) en soms zitten we tussen het puin.

Hieronder staan wat foto's van mij. Knappe verschijning nietwaar! Vrouwtje is ook helemaal verliefd op mij!

Oh ja en ik woon samen met mijn vriendin Shadow, 2 katten en dan is er ook nog baasje Eric.