NIEUWS

 

      8 januari   Het CC-nest van Tiffany viert vandaag het 1e lustrum. Wij feliciteren Daisy, Suus, Pelle en Skipper met hun 5e verjaardag: fijne feestdag en lekker snoepen!!
     
       1 januari   Wij wensen jullie een gelukkig en gezond Nieuwjaar!!!
     
     2024------------ 2024 ------------ 2024 ------------ 2024 ------------ 2024 ------------ 2024 ---
     
23-27  december  Rond de Kerstdagen zijn Fiona's pups verhuisd naar hun nieuwe eigenaren. Boef, Daisy, Flynn, Izzy, Sil, Simba en Vesta gaan nu hun nieuwe wereld ontdekken! Wij wensen hen veel plezier bij en met hun blije baasjes! En Duco blijft bij ons! 
     
       1 december   Hoogbejaarde Indy is overleden. Zij heeft de leeftijd van 16 jaar en bijna 2 maanden bereikt. Wij condoleren haar baasjes met hun verlies.
     
      2       ovembe   FIONA's pups zijn geboren: 8 prachtige goudgele pups!!! Foto's staan op de puppy-bladzijde.
     
           1/3 september Fiona is gedekt door RIVER (Rijan Rangers Reddy for Anything). Hij is een lieve en actieve huishond, maar hij heeft geen eigen website. Zijn gegevens staan op www.houdenvanhonden.nl =de site van de Raad van Beheer en op www.nlv.nu =de site van de Ned. Labrador Vereniging.
     
      6    juli  FIONA is weer goed gekeurd door de oogspecialist
     
    24 januari  Enkele weken later zette ook Freya haar laatste nakomelingen op de wereld! Dus ook W2 viert vandaag het 2e lustrum en wij feliciteren de baasjes en hun 4-voetige huisgenoten Amy, Bony, Vera, Larso, Skipper, Wobbe en Wodan met hun 10e verjaardag! 
     
      8  januari  Alweer 10 jaar geleden werd Amber's laatste nest (V2) geboren! Wij feliciteren de nestgenoten Baldor, Basil, Verdi, Levi, Tobi, Pip en Emma met hun 10e verjaardag! We hopen dat hun baasjes samen met deze kanjers een hele fijne dag hebben! Helaas is zusje Teuntje vorig jaar overleden.
     
      1  januari  Wij wensen jullie een gelukkig en gezond Nieuwjaar !!!
     
     2023 ------------ 2023 ------------ 2023 ------------ 2023 ----------- 2023------------ 2023 ------
     
     15  november  De puppyfoto's van het FF-nest zijn alsnog gepubliceerd door onze nieuwe webmaster! Kijk op de Puppy bladzijde!
     
 12-14  oktober  Fiona's puppy's zijn verhuisd naar hun nieuwe eigenaren. Wij wensen Bobby, Nora, Puck, Loki, Poef en Pumbaa veel geluk met hun blije baasjes! En verder: goed je best doen hoor!
     
     10  oktober  Indy viert haar 15e verjaardag! Zij is de langstlevende uit het I-nest van Mayday. Natuurlijk feliciteren wij ook haar baasjes met dit 3e lustrum! Zij stuurden ons mooie foto's van Indy, die op deze hoge leeftijd zelfs nog gaat zwemmen!
     
    13   september  Wij ontvingen het droevige bericht dat onze webmaster na een kort ziekbed is overleden...... Wij condoleren zijn naasten met dit grote verlies.
     
     10  september  Het 1e lustrum vandaag voor de nestgenoten van het BB-nest. Dus Bodhi, Charlie, Isla, Loena en Ollie: hartelijk gefeliciteerd met jullie 5e verjaardag! Dit geldt ook voor hun baasjes!
     
     30  augustus  Het U2-nest wordt vandaag 10 jaar! Fleur, Gilly, Ismay, Puck, Unice, Banno en Jigger plus hun baasjes: van harte gefeliciteerd met dit 2e lustrum!
     
    24        augustus  Fiona heeft haar 3e nest op de wereld gezet! Er zijn 8 pups geboren, maar jammergenoeg hebben 2 het niet gered. Moeder en haar 6-tal doen het goed en de pups zijn besproken. Wegens ernstige ziekte van onze webmaster worden er (voorlopig) geen puppyfoto's gepubliceerd.
     
     24  juni  FIONA is gedekt door Maxx. We hopen eind augustus op een nestje gele pups. 
     
    29  mei  Reünie van het EE-nest, enkele weken na de 1e verjaardag. Alle 8 nestgenoten zijn aanwezig en Astor, Bailey, Bono, James, Louie, Nova, Sofie en Sonja spelen uitbundig op dit verjaardagsfeestje!!! Het weer was een beetje kil, maar het bleef gelukkig droog. Ook de baasjes hebben genoten!
     
       5  mei

 Alweer tranen: ook van onze lieve YILDAU, moeder van Tiffany, hebben wij afscheid moeten nemen. De strijd tegen kanker was niet te winnen en toen pijnstilling niet meer hielp hebben we besloten om haar uit haar lijden te verlossen. Zij is 13 jaar geworden en was jarenlang de leidster van onze roedel. Wij missen onze lieve stoere meid..... 

     
        1  mei  Onze TIFFANY viert vandaag haar 10e verjaardag! Ook feliciteren wij haar nestgenoten Freya, Mayday, Mina, Nora, Roos, Igor en Onyx met dit 2e lustrum. Hun baasjes feliciteren wij natuurlijk ook en we hopen dat iedereen nog lang van hun lieve huisgenoot mag genieten!
     
     24  maart  FIONA is vandaag jarig en wordt 5 jaar!!! Ook hadden we vandaag een afspraak bij de oogspecialist: Fiona's ogen zijn weer goedgekeurd!
     
     22  maart  Onze lieve FREYA is rustig ingeslapen..... Haar kwaliteit van leven ging steeds verder achteruit en uiteindelijk moesten wij de beslissing nemen. Zij heeft in goede gezondheid de hoge leeftijd van 16 jaar en 3 maanden bereikt! Freya heeft een lang en goed leven gehad; zij leeft voort in haar mooie zonen en dochters. Wij missen haar.....
     
       1  januari  Wij wensen jullie een gezond en gelukkig Nieuwjaar !!!
     
    2022 ------------ 2022------------ 2022 ------------ 2022 ------------ 2022 ------------ 2022 ------ 
     
     18  december  FREYA viert haar 16e verjaardag!!! Onze krasse oude dame ziet er nog goed uit; ze is wel doof, maar haar ogen zijn nog prima! Haar leventje draait nu om haar hobby's:  slapen, eten en een boswandelingetje. Ondanks haar hoge leeftijd is etenstijd, maar ook het feit dat ik iets in de keuken doe, voor haar het sein om zeer alert te zijn. Eens een labrador, altijd een labrador toch?
     
      7  november

 Het 2 lustrum voor het S2-nest! Vandaag worden Belle, Lily, Bikkel, Bommel en Diego 10 jaar: we sturen hen en hun baasjes een felicitatie! Uit dit nest bleef kleine Berber hier, maar zij overleed al na 9 weken door een noodlottige samenloop van omstandigheden, wat ons heel veel verdriet deed. Helaas hebben ook Duke en Cato dit lustrum niet gehaald, Duke moest inslapen in december 2020 en Cato in februari 2021. Als reactie op mijn felicitatie ontving ik bericht, dat ook Belle ziek was; zij is op 3 december ingeslapen....   

     
    26  september  Eindelijk kon ik de wegens corona uitgestelde reünie van Fiona's DD-nest organiseren! Alle 8 nestgenoten waren aanwezig!!! Luna, Manou, Mirza, Phoebe, Simba, Harvey, Morris en Simba genoten samen met hun moeder (en Tiffany) van de fijne boswandeling met onderweg enkele plonspartijen! Het was prachtig weer en ook de baasjes genoten van deze activiteit plus de gezellige nazit in onze tuin.  
     
   mrt - sept  Dit jaar zijn 3 hoogbejaarde labjes overleden. In maart verliet FALKOR  zijn baasjes; hij was een zoon van Vesta en broer van Freya. SAM, zoon van Luna en broer van Amber overleed op 5 september. Vier dagen later weer een rouwbericht: MELAS was ingeslapen. Zij was ook een zus van onze Freya, waardoor onze oude dame nu de langstlevende uit Vesta's 3e nest is. De baasjes hebben heel lang van hun lieve honden mogen genieten en wij wensen hen veel sterkte met hun verlies.... 
     
     16  juli   Weer een 15-jarige: vandaag bereikt Sam deze respectabele leeftijd! Hij is de langstlevende uit Luna's 3e nest. Wij feliciteren Sam en zijn baasjes met dit 3e lustrum!
     
       4  juli  In de afgelopen week zijn Fiona's pups verhuisd naar hun nieuwe eigenaren. Wij wensen Nova, Sofie, Sonja, Astor, Bailey, Bono, James en Louie heel veel geluk bij hun nieuwe baasjes!
     
       3  juli   De drie AA-tjes vieren vandaag hun 5e verjaardag! Wij feliciteren Luca, Tjitske en Vytas en hun baasjes met dit 1e lustrum!
     
     14  mei  De honden van het R2-nest van Freya vieren vandaag hun 10e verjaardag! Wij feliciteren Duke, Joep, Prins, Bella, Katie, Mara, Fauve en Willem met dit 2e lustrum en ook hun baasjes natuurlijk! Helaas hebben 2 gezinnen al afscheid moeten nemen van hun Lilo en hun Balou.
     
     11   mei  Fiona heeft haar 2e nest geworpen : 5 reutjes en 3 teefjes! Moeder en pups maken het goed. Alle pups zijn besproken.
     
    2     mei  Alweer het 1e lustrum voor het Z2-nest van Yildau! Wij feliciteren Geys, Zico, Dauphine, Sande, Zara, Stella, Donna en Denver met hun 5e verjaardag en wensen hen én hun baasjes een fijne dag.
     
    25  februari  Fiona's ogen zijn weer goedgekeurd!
     
   20  januari  Vandaag stopt mijn emailadres dat eindigt op @hetnet.nl. Maar via info@chairwindermere.nl ben ik normaal bereikbaar.
     
   1  januari   Wij wensen jullie een gelukkig en gezond Nieuwjaar!!!
     
     2021 ------------ 2021 ------------ 2021 ------------- 2021 ------------ 2021 ------------ 2021 ----------
     
     18  december  Freya viert vandaag haar 15e verjaardag!!! Ze is een blije oude dame en gelukkig nog goed fit! Ze geniet van de dagelijkse routine en natuurlijk het meest van eten en wandelen! Ook feliciteren wij haar zus Melas en broer Falkor en hun baasjes!
     
      2  december  Vandaag viert het Q2-nest van Mayday het 2e lustrum! Wij feliciteren de dames Meis en Sandra en de heren Arie, Bikkel, Bink, Guus, Melle en Quinto met hun 10e verjaardag! Heel verdrietig voor hun baasjes is dat Boyka en Tycho in het afgelopen jaar zijn overleden. 
     
     1  november  Onze Freya is weer thuis! Na een logeerpartij van 5 jaar bij onze oude vriendin Anneke. Helaas moest A. wegens dementie verhuizen naar een verzorgingshuis. Daardoor kon zij niet meer voor Freya zorgen en 2 weken geleden volgde een moeilijk afscheid. Gelukkig konden wij algauw melden, dat Freya hier heel snel weer gewend was en dat gaf A. berusting. Momenteel gaat het prima met onze bijna 15-jarige senior en ze draait gezellig mee in ons roedeltje!
     
      10  oktober  Het Y2-nest van Tiffany is vandaag 5 jaar. Wij feliciteren ook de baasjes met dit 1e lustrum en wensen hen plus Emma, Google, Yip en Jason een gezellige feestdag!
     
     1   mei  Tiffany is jarig en wordt 8 jaar! Dus verhuist zij op deze site naar de Seniorenbladzijde. Ook feliciteren wij haar bruine en zwarte nestgenoten Freya, Mayday, Mina, Nora, Roos, Igor en Onyx.
     
   11   april  Drama in Katwijk : ZIVA is dood....... Door een vreselijke samenloop van omstandigheden zijn Ziva's nieuwe baasjes hun superlieve huisgenoot heel plotseling kwijt. Ouders en hun 3 kinderen zijn ontzettend geschrokken en verschrikkelijk verdrietig door deze klap......Ook wij zijn diep geraakt en wij wensen hen heel veel sterkte met dit grote verdriet.
     
21/22  maart  Fiona's puppy's zijn verhuisd naar hun nieuwe woning : wij wensen teefjes Luna, Manou, Mirza, Phoebe, Simba en reutjes Harvey, Morris en Simba heel veel geluk met hun nieuwe baasjes. Goed je best doen en tot volgend jaar op de nestreünie!!! 
     
  31  januari  Fiona heeft haar 1e nest geworpen! Op vrijdagmiddag heeft zij binnen 5 uren 8 prachtige donkergele pups op de wereld gezet : 3 reutjes en 5 teefjes! Wij zijn er superblij mee! De pups zijn besproken.
     
  18   januari  Freya's 2e nest viert vandaag het 2e lustrum : wij feliciteren Kyra, Lindsey, Ronja, Rosann en Siebe met hun 10e verjaardag en we wensen jullie en de baasjes nog vele jaren in gezondheid erbij!!! We missen Tibor en Owen, die helaas in 2018 door ziekte zijn overleden.
     
  1  januari  Alweer een jaar voorbij : wij wensen jullie een goed en gezond Nieuwjaar !!!
     
    2020 ------------ 2020 ------------ 2020 ------------ 2020 ------------ 2020 ------------ 2020 ----------
     
  25  december  TONY, broer van onze Yildau, is overleden. Hij was de lieve stoere kameraad van onze jongste dochter en haar gezin. Helaas verslechterde zijn gezondheid heel plotseling in november. Na medicatie leek het beter te gaan, maar later volgden er complicaties. Toen hij op 1e Kerstdag aangaf, dat zijn tijd op was, is hij door de dierenarts uit zijn lijden verlost....Kinderen, kleinkinderen en wij zijn heel erg verdrietig.... 
     
   5  december  Gelukkig blijkt Yildau's oogtumor niet kwaadaardig te zijn! Ze is weer helemaal fit en het kijken met één oog gaat goed : ze kan alweer een koekje vangen!
     
   1  december  Fiona is gedekt door Maxx! Dus over 9 weken hopen we op een nestje gele pups! Meer info op Puppy's blz.
     
 30  november  Ziva is verhuisd naar Katwijk. Zij woont nu in een heel zorgzaam en gezellig gezin met 3 kinderen. Ze gaat overal mee naartoe en vooral op het strand kan ze zich heerlijk uitleven!  
     
 26  november  Bij Yildau is een tumor in haar linkeroog geconstateerd en vandaag is haar hele oogbol verwijderd. De operatie is goed verlopen en de tumor zal onderzocht worden. 
     
 15   augustus    Afspraak bij de oogspecialist : Fiona's ogen zijn weer voor een jaar goedgekeurd! De eerstvolgende loopsheid zal zij gedekt worden.
     
 10  augustus   Fiona gaat mee naar Ameland, waar we onze kleinzoon (op vakantie) gaan feliciteren met zijn 4e verjaardag. De zandstorm op het strand deert haar niet : ze vindt het geweldig!
     
   6  augustus  De uitslag van de Combibreedtest bij VHL Genetics is eindelijk binnen : Fiona is vrij voor de meest voorkomende erfelijke afwijkingen, die momenteel getest kunnen worden!
     
16 juni Fiona naar de NLV-Kampioenschapsshow in Bennekom. Ze kreeg een Zeer Goed met een mooi rapport! Ook  is er een swob afgenomen voor DNA-gezondheidstesten.
     
4 juni Tiffany gaat mee naar Terschelling samen met dochter Isla en bazin Gea. We gaan op bezoek bij Isla's zusje Loena (BB-nest) en Baldor (zoon van Amber) en hun mensenroedel. We hebben heerlijk gewandeld en de honden hebben genoten van duinen, strand, zee en elkaar! Bedankt Familie Jongsma voor de super gezellige middag!
     
12 mei Reünie van het BB-nest: van de 5 nestgenoten waren Ollie, Bodhi en Isla aanwezig. Samen met moeder Tiffany(en Fiona was ook mee) hebben zij fijn gewandeld en gespeeld. Ook de hondenbazen vonden het reuzegezellig!
     
 28  februari  Tiffany's pups zijn verhuisd naar hun nieuwe eigenaren. We wensen Daisy, Suus, Pelle en Skipper heel veel geluk bij en met hun baasjes!
     
 12  februari  Onze Yildau wordt vandaag alweer 10 jaar! Onze stoere dame heeft nog maar een paar grijze haartjes! Ook feliciteren wij Coco, Nina, Bonus,Tony, Diesel, Andor, Diego en Storm met dit 2e lustrum. Wij wensen hen én hun baasjes een hele fijne dag! Uit dit nest van Mayday x Jorrit missen wij Noa en Yessie : helaas zijn zij door ziekte overleden.
     
   8  januari  De pups van Tiffany en Pelle zijn geboren! Moeder en de 2 teefjes en 3 reutjes maken het goed!
     
   1  januari  Een heel goed en gezond Nieuwjaar gewenst !!!
     
    2019 ------------ 2019 ------------ 2019------------2019 ------------ 2019 ------------ 2019 ----------
     
29  december          Freya's eerste nest viert vandaag de 10e verjaardag! Wij wensen Bolke, Djento, Jelle, Major, Max, Melvin, Morris en Leslie een hele fijne dag! Ook de baasjes van deze senioren feliciteren wij met dit 2e lustrum. Helaas zijn Deejay en Elmo overleden. 
     
   7  november  Tiffany is gedekt door Pelle. Er staan voldoende aanvragen op de wachtlijst.
     
 26  oktober   Puck wordt vandaag 15 jaar !!! Zij is een dochter van Vesta uit haar 1e nest. Wij feliciteren Puck en natuurlijk ook haar baasjes met dit 3e lustrum!
     
  8  september  Amber's 1e nest wordt vandaag alweer 10 jaar! We feliciteren Kaya, Moory, Rankin, Ben, Faust en Hummer met hun 2e lustrum en wensen honden en bazen een fijne dag!
     
 16  augustus  Met Tiffany naar de oogspecialist : haar ogen zijn weer voor een jaar goedgekeurd!
     
 24  juli  Fiona's eigen bladzijde is nu op deze site gepubliceerd. Kijk bij Teven en klik verder.
     
 17  juni  We gaan naar de NLV-kampioenschapsclubmatch. Fiona doet het prima in de jeugdklas en ze krijgt van de keurmeester een Uitmuntend met een heel mooi rapport!
     
 12  juni  Op 12 juni 1993 werd ons allereerste nest geboren, dus wij fokken nu 25 jaar labradors !!!
     
   3  juni  Fiona showt op het ZomerEvent van Kynospirit. Naast het BOB behaalt ze ook de 2e prijs in groep 8 en met een mooie beker gaan we naar huis! 
     
 16  april  Ondanks het verdriet is er vandaag een lichtpuntje : Fiona's gezondheidsuitslagen zijn binnen en we zijn heel blij met haar  HD A40 en ED vrij !!! Binnenkort krijgt zij een eigen bladzijde op deze website. 
     
 13  april  En dan is er weer triest nieuws : vandaag is onze lieve MAYDAY ingeslapen op de leeftijd van 13,5 jaar..... Haar kwaliteit van leven was al lager geworden, maar toen zij niet meer wilde eten was het wel duidelijk : ze was op en verder lijden wilden we haar besparen.....Wij missen onze lieve bruine schattebout.....
     
  8   april  Nog een reünie : het Z2-nest van Yildau is al bijna 2 jaar, maar nu tóch nog de uitgestelde samenkomst! Dauphine, Denver, Donna, Sande, Stella en Geys hebben lekker gestoeid via modderbaden en schone sloten! Ook de baasjes genoten van de het heerlijke weer tijdens de wandeling en de gezellige nazit. Erg jammer, dat nestgenoten Zara en Zico niet aanwezig konden zijn.
     
 11  maart  Reünie van het AA-nest : 2 van de 3 kinders van Ziva waren aanwezig. Luca en Vytas hebben samen met Ziva en Tiffany een fijne boswandeling gemaakt! Honden en bazen hebben genoten! Helaas kon Tjitske niet deel nemen.
     
 25  januari  Erg verdrietig nieuws : onze lieve AMBER is ingeslapen.....11,5 jaar is nog niet echt oud, maar helaas kwam er voor Amber een gezondheidsprobleem en voor haar was het wel klaar.....Wij missen haar.....
     
 24  januari  Destijds was het hier een drukke boel, want ook het W2-nest van Freya viert vandaag het 1e lustrum! Dus Amy, Bony, Vera, Larso, Skipper, Wobbe en Wodan zijn alweer 5 jaar! Gefeliciteerd!
     
  8  januari  Het V2-nest van Amber viert vandaag het 1e lustrum! Wij feliciteren Emma, Pip, Teuntje, Baldor, Basil, Levi,Tobi en Verdi met hun 5e verjaardag. Samen met de baasjes maken jullie er vast een fijne dag van!
     
   1  januari  Wij wensen jullie een gelukkig en gezond nieuwjaar !!!
     
     2018------------2018------------2018------------2018------------2018------------2018----------
     
 28  november  Joep, Freya en Jippii uit het laatste nest van Luna vieren vandaag hun 2e lustrum! Wij feliciteren hen én  hun baasjes met deze 10e verjaardag! 
     
1-7  november  Isla, Loena, Bodhi, Charlie en Ollie verhuizen naar hun nieuwe baasjes. Wij wensen hen heel veel geluk!!!
     
 10  oktober       Ben, Bo, Indy, Kyra, Pepper en Sam vieren vandaag hun 10e verjaardag! Wij feliciteren hen, plus hun   baasjes, met dit 2e  lustrum.
     
 10 september  Tiffany heeft een 5-ling op de wereld gezet! De pups zijn besproken. Meer info op de puppy pagina.
     
 11   juli  Tiffany is gedekt door Sun. Meer info op de puppybladzijde.
     
 20   mei  We hebben een nieuwe gele pup gekocht! Ze heet Fiona en met haar hopen we later te kunnen gaan fokken.
     
 16   mei  Ook Willow is rustig ingeslapen. Deze hoogbejaarde zoon van Isis werd 15 jaar en ruim 4 maanden. Hij   woonde hier in ons dorp en wij wensen zijn baas en bazin heel veel sterkte.
     
  7   mei  Een hele gezellige reünie van Tiffany's 1e nest : Emma, Google, Jason én Tiffany maakten een fijne     boswandeling. Honden  en baasjes hebben genoten! Jammer dat 4e nestgenoot Yip niet aanwezig kon zijn. 
     
  1   mei  Tiffany is jarig en wordt vandaag 5 jaar! Ook feliciteren wij haar broers Igor en Onyx en zussen Freya,  Mayday, Mina, Nora,  en  Roos plus baasjes met dit 1e lustrum. Op naar het volgende!
     
 3   april   Lieve Myra van Ans is vandaag rustig ingeslapen. Deze oude dame heeft de leeftijd van 15,5 jaar bereikt.  Ze was de langstlevende nestgenoot van onze Vesta en Jorrit. Wij wensen onze vriendin Ans héél veel sterkte nu zij alleen verder moet.
     
12   februari  Yildau is vandaag jarig en wordt 8 jaar! Zij verhuist nu dus naar de Seniorenpagina op deze site. Ook  feliciteren wij haar broers en zussen met hun 8-ste verjaardag. 
     
10  januari  Bear, Dayran en Gina, uit het 1e nest van Mayday, worden vandaag 10 jaar! Baasjes : gefeliciteerd met dit 2e  lustrum!
1  januari  Wij wensen jullie een gezond en gelukkig nieuwjaar !!!
------------2017----------------2017-----------------2017-------------------2017-------------------2017---

Nieuws Archief