.

NIEUWS

 

 16  augustus  Met Tiffany naar de oogspecialist : haar ogen zijn weer voor een jaar goedgekeurd!
     
 24  juli  Fiona's eigen bladzijde is nu op deze site gepubliceerd. Kijk bij Teven en klik verder.
     
 17  juni  We gaan naar de NLV-kampioenschapsclubmatch. Fiona doet het prima in de jeugdklas en ze krijgt van de keurmeester een Uitmuntend met een heel mooi rapport!
     
 12  juni  Op 12 juni 1993 werd ons allereerste nest geboren, dus wij fokken nu 25 jaar labradors !!!
     
   3  juni  Fiona showt op het ZomerEvent van Kynospirit. Naast het BOB behaalt ze ook de 2e prijs in groep 8 en met een mooie beker gaan we naar huis! 
     
 16  april  Ondanks het verdriet is er vandaag een lichtpuntje : Fiona's gezondheidsuitslagen zijn binnen en we zijn heel blij met haar  HD A40 en ED vrij !!! Binnenkort krijgt zij een eigen bladzijde op deze website. 
     
 13  april  En dan is er weer triest nieuws : vandaag is onze lieve Mayday ingeslapen op de leeftijd van 13,5 jaar..... Haar kwaliteit van leven was al lager geworden, maar toen zij niet meer wilde eten was het wel duidelijk : ze was op en verder lijden wilden we haar besparen.....Wij missen onze lieve bruine schattebout.....
     
  8   april  Nog een reünie : het Z2-nest van Yildau is al bijna 2 jaar, maar nu tóch nog de uitgestelde samenkomst! Dauphine, Denver, Donna, Sande, Stella en Geys hebben lekker gestoeid via modderbaden en schone sloten! Ook de baasjes genoten van de het heerlijke weer tijdens de wandeling en de gezellige nazit. Erg jammer, dat nestgenoten Zara en Zico niet aanwezig konden zijn.
     
 11  maart  Reünie van het AA-nest : 2 van de 3 kinders van Ziva waren aanwezig. Luca en Vytas hebben samen met Ziva en Tiffany een fijne boswandeling gemaakt! Honden en bazen hebben genoten! Helaas kon Tjitske niet deel nemen.
     
 25  januari  Erg verdrietig nieuws : onze lieve Amber is ingeslapen.....11,5 jaar is nog niet echt oud, maar helaas kwam er voor Amber een gezondheidsprobleem en voor haar was het wel klaar.....Wij missen haar.....
     
 24  januari  Destijds was het hier een drukke boel, want ook het W2-nest van Freya viert vandaag het 1e lustrum! Dus Amy, Bony, Vera, Larso, Skipper, Wobbe en Wodan zijn alweer 5 jaar! Gefeliciteerd!
     
  8  januari  Het V2-nest van Amber viert vandaag het 1e lustrum! Wij feliciteren Emma, Pip, Teuntje, Baldor, Basil, Levi,Tobi en Verdi met hun 5e verjaardag. Samen met de baasjes maken jullie er vast een fijne dag van!
     
   1  januari  Wij wensen jullie een gelukkig en gezond nieuwjaar !!!
     
     2018------------2018------------2018------------2018------------2018------------2018----------
     
 28  november  Joep, Freya en Jippii uit het laatste nest van Luna vieren vandaag hun 2e lustrum! Wij feliciteren hen én  hun baasjes met deze 10e verjaardag! 
     
1-7  november  Isla, Loena, Bodhi, Charlie en Ollie verhuizen naar hun nieuwe baasjes. Wij wensen hen heel veel geluk!!!
     
 10  oktober       Ben, Bo, Indy, Kyra, Pepper en Sam vieren vandaag hun 10e verjaardag! Wij feliciteren hen, plus hun   baasjes, met dit 2e  lustrum.
     
 10 september  Tiffany heeft een 5-ling op de wereld gezet! De pups zijn besproken. Meer info op de puppy pagina.
     
 11   juli  Tiffany is gedekt door Sun. Meer info op de puppybladzijde.
     
 20   mei  We hebben een nieuwe gele pup gekocht! Ze heet Fiona en met haar hopen we later te kunnen gaan fokken.
     
 16   mei  Ook Willow is rustig ingeslapen. Deze hoogbejaarde zoon van Isis werd 15 jaar en ruim 4 maanden. Hij   woonde hier in ons dorp en wij wensen zijn baas en bazin heel veel sterkte.
     
  7   mei  Een hele gezellige reünie van Tiffany's 1e nest : Emma, Google, Jason én Tiffany maakten een fijne     boswandeling. Honden  en baasjes hebben genoten! Jammer dat 4e nestgenoot Yip niet aanwezig kon zijn. 
     
  1   mei  Tiffany is jarig en wordt vandaag 5 jaar! Ook feliciteren wij haar broers Igor en Onyx en zussen Freya,  Mayday, Mina, Nora,  en  Roos plus baasjes met dit 1e lustrum. Op naar het volgende!
     
 3   april   Lieve Myra van Ans is vandaag rustig ingeslapen. Deze oude dame heeft de leeftijd van 15,5 jaar bereikt.  Ze was de langstlevende nestgenoot van onze Vesta en Jorrit. Wij wensen onze vriendin Ans héél veel sterkte nu zij alleen verder moet.
     
12   februari  Yildau is vandaag jarig en wordt 8 jaar! Zij verhuist nu dus naar de Seniorenpagina op deze site. Ook  feliciteren wij haar broers en zussen met hun 8-ste verjaardag. 
     
10  januari  Bear, Dayran en Gina, uit het 1e nest van Mayday, worden vandaag 10 jaar! Baasjes : gefeliciteerd met dit 2e  lustrum!
1  januari  Wij wensen jullie een gezond en gelukkig nieuwjaar !!!
------------2017----------------2017-----------------2017-------------------2017-------------------2017---

Nieuws Archief

overons

 

Wij zijn Evert en Thea van der Meer en wij fokken labrador retrievers. Ik(Thea) ben fulltime bezig met de honden. Sinds 2010 is Evert met pensioen en helpt hij regelmatig mee in de dagelijkse verzorging van onze roedel.

Zodra mijn eerste lab arriveerde (1989 - zie ook bij Geschiedenis) werd ik lid van de Nederlandse Labrador Vereniging. Alle nesten, die bij ons geboren worden, voldoen dan ook aan de regels, die de NLV heeft vastgesteld en krijgen daarom het NLV-keurmerk.

Wij hebben géén kennels : al onze honden wonen gezellig in huis! Zij hebben meerdere gehoorzaamheids- en/of jachttrainingen doorlopen. Dagelijks nemen wij ze mee voor een flinke boswandeling : in bij elkaar passende groepjes gaan we op pad. En verder hebben we achter ons huis een grote speelweide. Al onze nesten worden in de woonkamer geboren; de pups groeien op in huis en worden goed gesocialiseerd. Ze krijgen steeds meer ruimte om te spelen, zowel binnen als buiten; bij zeer slecht weer maken we een puppy-speelplaats in de grote bijkeuken.

 

luchtfoto huis 2013 1

 

 Ik verwacht van a.s. pupkopers, dat zij veel tijd voor hun pup zullen hebben. Tijdens regelmatige bezoekjes aan het nest kan er al veel informatie uitgewisseld worden. Daarnaast geef ik ook altijd een uitgebreide informatiemap mee, wanneer de pup vertrekt. Verder vind ik het heel belangrijk, dat men zich goed voorbereidt op de komst van de pup en dat baas + hond naar een goede puppycursus gaan. Het is gewoon een feit, dat je alle tijd, die je in het eerste jaar aan je pup besteedt, in de volgende jaren terugverdient!

  

Tot nu toe heb ik iedere door mij gefokte pup in z’n thuisomgeving gezien bij het afleveren van de stamboom. Wederzijdse contacten stel ik zeer op prijs. Verder organiseer ik in principe na ongeveer een jaar een nestreünie. Wanneer u vragen heeft over onze honden of wilt komen kennismaken, dan kunt u via telefoon of e-mail contact met ons opnemen :

 

Thea van der Meer-Stoelwinder en

finalbanner

Evert van der Meer

Klauwertswei 4  

9248 SE Siegerswoude

tel.0512-302304

email: Chairwindermere

                                                                       finalbanner
nlv proplan
icefire  bannerlabstart

artemis

dutchlabsbanner
logo mediaboek
 Ringtraining van KynoSpirit